top of page

Vuosi 2020 – purku huudettu

Käsi pystyyn, kuka osasi arvata, mitä tämä vuosi toisi tullessaan?

Tämä on ollut vuoristorataa, jonka olisi voinut jättää väliin. Maaliskuu lähti liikkeelle pelolla. Mitä hittoa tästä oikein tulee? Loppuuko tässä kaikilta työt vai kuolevatko kaikki?


Jouduimme keskeyttämään tuotantoja ja lykkäämään niitä. Kävimme Aito Media historian ikävimmät yt-neuvottelut. Ja kaikki tapahtui kuin salamaniskusta. Tuntui, että happi lähti hetkeksi. Väri palasi kasvoille kesällä. Se erä onneksi voitettiin: tuotannot jatkuivat ja työpaikat säilyivät uudessa kasvomaskien, käsidesin, karanteenien värittämässä epänormaalissa.


Vuonna 2020 olemme olleet myös ketteriä ja kekseliäitä. Yhdessä Akun Tehtaan kanssa pystytimme Kaikki kotona live -ohjelman, joka on ehdolla parhaaksi eventiksi TBI:n Content Innovation Awardsissa. Myös Suomalainen menestysresepti raivasi tiensä C21 Format Awardsiin ja Melkein totta Rockie Awardsiin. Kultaisen Venlan shortlistillä on Pirjo, Rikkaat ja Rahattomat, Suomalainen Menestysresepti sekä Olet mitä syöt.


Peukut pystyyn.


En ole koskaan ollut ylpeämpi työkavereistani kuin tänä vuonna. Huolimatta pandemiasta, olemme tehneet yhteensä 26 tuotantoa. Ja karkeasti saman verran on vireillä uusia kehityshankkeita.


Olemme tehneet kaikkia genrejä true crimesta draamaan ja milleniaali-realitystä komediaan. Tarjoilemme tunteita ja tarinoita laidasta laitaan.


On vaikea löytää sanoja kiittää tästä kovasta työstä teitä kaikkia työystäviä - sekä aitomedialaisia että tilaajia ja kumppaneita. Ihan uskomaton suoritus tänä aikana.


Omistajapuolella meille tapahtui iso muutos, kun Mediawan osti Aito Median pääomistajan Lagardère Studiosin. Tämä yhä isompi tuotantoyhtiötiimi mahdollistaa enemmän uutta, omaa kehitystä. Uskomme, että ideat liikkuvat vuonna 2021 molempiin suuntiin paremmin kuin koskaan aiemmin. Tänä vuonna tästä hyvä esimerkki on ollut Au Pairit -sarja, jota sisaryhtiömme Sky High tuottaa Hollannissa.


Aito Medialle vuosi 2020 on ollut laadukkaan dokkarin ja fiktion vuosi. Ja jopa ilman kristallipalloa voimme sanoa, että vuonna 2021 kaikki VOD-alustat tulevat olemaan meille yhä tärkeämpiä asiakkaita. Olemme todella tyytyväisiä, että myös meidän fiktio- ja dokkaripuolet kasvavat vaudilla. Näistä ovat esimerkkeinä komedia Ei Haukku haavaa tee, rikosdraamasarja Koskinen ja kansainvälinen dokumenttisarja Gaialand. Useita muita on teossa eri vaiheissa, mutta niistä jutellaan vähän myöhemmin.


Me olemme varmoja, että ensi vuosi on kaikista haasteita huolimatta hyvä. Menipä korona pois nopeasti tai ei, tilaus hyville tarinoille säilyy. Voi olla, että tarinoiden merkitys on meille jokaiselle nyt jopa tärkeämpi kuin koskaan aiemmin.


Kiitos tästä vuodesta 2020. Ja oikein hyvää joululomaa, kun sen aika koittaa.Ilkka Hynninen

Perustaja | Toimitusjohtaja

News / Ajankohtaista

bottom of page