top of page

Koskinen Ruudussa 29.11. alkaen – sarja saa Tampereelle fanitapahtuman ja kävelykierroksen

Koskinen-rikossarjan ensimmäinen tuotantokausi julkaistaan Ruudussa 29. marraskuuta. Komisario Koskisesta kertovan sarjan faneille järjestetään erikoisennakkonäytös Tampere-talossa viikko ennen julkaisua. Lisäksi sarjan kuvauspaikkoihin pääsee tutustumaan kävelykierroksella Tampereen ydinkeskustassa.

Koskinen-sarja seuraa komisario Sakari Koskista (Eero Aho) ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä, jossa selvitetään henkirikoksia. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-dekkareihin ja vie katsojat sisälle kiehtovaan poliisin työhön, jota Jokinen on kirjoissaan kuvaillut jo lähes 25 vuoden ajan. Sarjassa kirjat on tuotu nykypäivään ja tapahtumat sijoittuvat Tampereelle.


"On ollut mielenkiintoista sovittaa Koskinen-kirjoja nykyaikaan sijoittuvaksi televisiosarjaksi. Olemme Heikki Syrjän kanssa pyrkineet lisäämään tarinoihin toimintaa sekä huumoria, kuitenkin pitäen huolta siitä, että kirjojen henki välittyy myös käsikirjoituksissa. Seppo Jokinen on lukenut kaikki käsikirjoitukset ja pitänyt niistä kovasti." kertoo Riku Suokas, joka

toimii sarjan toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa.

Koskisen monenkirjavaan tiimiin kuuluu muun muassa Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), Risto Pekki (Turkka Mastomäki) ja Ulla Lundelin (Maria Ylipää).
Koskisen monenkirjavaan tiimiin kuuluu muun muassa Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), Risto Pekki (Turkka Mastomäki) ja Ulla Lundelin (Maria Ylipää).

Ensimmäinen tuotantokausi perustuu kirjasarjan viiteen kirjaan, joissa Koskinen ja tiimi kohtaavat muun muassa sarjamurhaajan, väkivaltaisen jalokiviryöstön, sairaalan suljetulla osastolla tapahtuvan murhasarjaepäilyn, tuhopolton ja huumehuuruisia henkirikoksia. Yksi kirja käsitellään aina kahdessa Koskinen-jaksossa. Crime Time uudelleen julkaisee syksyn aikana ensimmäisen tuotantokauden pohjalla olevat viisi Koskinen-kirjaa tv-sarjan visuaalisella ilmeellä.


Koskinen kansainväliseen levitykseen ja sarjan faneille järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia Tampereella


Ensimmäisen kauden kuvaukset saatiin päätökseen vajaa vuosi sitten ja toisen tuotantokauden kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. – On ollut erittäin antoisaa kuvata sarjaa Tampereella, jossa yhteistyö sujuu muitta mutkitta niin paikallisten yritysten kuin Tampereen eri organisaatioiden kanssa. Olemme ylpeitä sarjasta, jota olemme saaneet kuvata mitä mielenkiintoisimmissa paikoissa. Tästä lämmin kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkassa mukana, sanoo Aito Median tuottaja Erna Aalto.


Visit Tampere ja Film Tampere ovat olleet mukana luomassa sarjan tuotannolle ja ilmiöittämiselle ihanteellisia puitteita. Koskisen ja sen ympärille rakennettujen tapahtumien ja elämysten odotetaan houkuttelevan sarjan faneja matkustamaan Tampereelle ja kansainvälisen levityksen synnyttävän kiinnostusta myös ulkomaalaisten katsojien keskuudessa. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa Aito Median emoyhtiö Mediawanin omistuksessa toimiva LS Distribution.


Ennen virallista ensi-iltaa Koskisen faneille järjestetään tapahtuma Tampere-talossa 22.11. Tapahtumassa nähdään kansainväliseen levitykseen tehty 90 minuutin erikoisennakkonäytös Koskinen ja raadonsyöjä -jaksosta. Mukana ovat myös sarjan tekijöistä ohjaaja Lauri Nurkse, Riku Suokas ja Eero Aho sekä kirjailija Seppo Jokinen, joille fanit saavat esittää kysymyksiä ennen elokuvanäytöstä. Ennakkonäytöksen lipunmyynti alkaa tänään Tampere-talolla.

Tekninen tutkija Hukkapee Jalonen (Ville Majamaa) ja komisario Koskinen selvittämässä henkirikosta rikospaikalla raitiovaunukeskuksessa.
Tekninen tutkija Hukkapee Jalonen (Ville Majamaa) ja komisario Koskinen selvittämässä henkirikosta rikospaikalla raitiovaunukeskuksessa.

Amazing Walks – Komisario Koskinen -kävelykierroksella pääsee Koskisen ja hänen tiiminsä jalanjäljille. Samalla voi testata omia taitojaan rikosten ratkonnassa. Mobiilisovellusta hyödyntävä kierros johdattaa pitkin ydinkeskustassa sijaitsevia sarjan kuvauspaikkoja. Lipunmyynti alkaa loka-marraskuun aikana.


Koskinen-sarja tuotetaan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto.

Katso tänään julkaistu traileri tästä.

News / Ajankohtaista

bottom of page