Tamminiemen pesänjakajista kehitteillä tv-sarja

 

 

Aito Media kehittelee Tamminiemen pesänjakajat -työnimellä kulkevaa tv-draamasarjaprojektia, joka pohjautuu politiikan ja mediakentän tositapahtumiin 1980-luvun taitteen Suomessa. Kyseessä on tarina suomettumisesta, lehdistön itsesensuurista, salanimellä kirjoitetusta paljastuskirja-hankkeesta sekä poliittisesta valtapelistä, jonka pääpalkintona on tasavallan presidentin virka. Projektin kehittelykumppanina toimii Yleisradio.

 

Televisiosarja sijoittuu 1980-luvun alkuun, jolloin Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen toimittajat kirjoittivat pamfletin Tamminiemen pesänjakajat. Kirjassa esiteltiin suorasanaisesti Urho Kekkosen seuraajaehdokkaat – samalla, kun media vaikeni monista valtapelin arkaluontoisista käänteistä. Kekkosen yllättävä luopuminen presidentin virasta teki Tamminiemen pesänjakajista erityisen ajankohtaisen bestsellerin. Kirjoittajat toimivat työnantajaltaan salaa ja piiloutuivat Lauantaiseura-nimimerkin taakse, kunnes paljastuivat televisiolähetyksessä.

 

Tamminiemen pesänjakajat muutti suomalaista politiikan journalismia merkittävällä tavalla. Kirja rikkoi tabuja jaloi suuntaviivoja kriittiselle, avoimelle ja riippumattomalle journalismille.

 

Yhteydenotot:

vastaava tuottaja Ella Piesala puh. 050 4143635 ella.piesala@aitomedia.fi

 

Please reload

News / Ajankohtaista

Please reload

Please reload

Aito Media

Helsinki
Hämeentie 157, 4. krs,
00560 Helsinki

Finland

 

Tampere

Technopolis
Kalevantie 2
33100 Tampere

Finland

© 2020 Aito Media Group & cAPS LOCK HELSINKI