top of page

Away - Balin päähenkilöt esittelyssä

Away - Bali seuraa Ayun, Tiiun, Katin ja Jepen arkea trooppisella Balin saarella. Maailmalla seilaavan sukupolven sielunmaisemaan sukelletaan myös pintaa syvemmälle elämän suurten kysymysten äärellä.

Suomalais-balilainen Ayu asuu säännöllisesti Balilla ja elää omassa onnellisessa Bali-kuplassaan. Supersinkuksi itseään tituleeraava Ayu tasapainottelee länsimaisen ja balilaisen kulttuurin välillä Balin hipsterimekassa. Hän tekee töitä omalle yritykselleen sosiaalisen median konsulttina, surffaa, käy treffeillä ja samaan aikaan varmistaa, että lähitemppelissä on tarpeeksi uhrilahjoja jumalille. Ayu haaveilee omasta perheestä ja pohtii aloilleen asettumisen vaikeutta. Miten löytää elämänkumppani ikuisella lomasaarella, jonne kukaan ei tule seurustelemaan?

Jeppe on vekkuli Pohjoisen poika, varsinainen Suomen ja Balin väliä seilaavan Peter Panin ruumiillistuma. Entinen ammattilumilautailija asuu Balilla noin 7-8 kk vuodessa ja loppuvuoden hän työskentelee perheyrityksessä Kuusamossa. Jeppe on totaalinen heittäytyjä, joka viettää päivänsä Balilla surffaten, joogaten, skeitaten ja juhlien ystävien kanssa. Hälläväliä-asenteella on pärjätty tähän asti, mutta miten käy kun on kolmekymppiä mittarissa; olisiko vihdoin aika kasvaa “aikuiseksi”?

Nurmijärveltä kotoisin oleva Kati päätyi vuosien reissaamisen jälkeen Balille ja rakastui saareen ja sen kulttuuriin ensisilmäyksellä. Intohimoinen surffari säästääkin joka kesä Suomessa kesäduunistaan saamansa rahat, jotta voi elää talvet unelmaansa Balilla. Kati on luonut saarelle oman, paikallisista ja muista suomalaisista koostuvan pikku Bali-perheensä ja elelee tyytyväisenä kaukana turistirysistä ja trendikahviloista. Pikkuhiljaa olisi kuitenkin aika päättää mitä sitä haluaa elämällään tehdä kun työmahdollisuudet saarella ovat lähes olemattomat. Mikä on Katin seuraava askel unelmaelämänsä rakentamisessa?

Intuitiota ja inspiraatiota seuraava Tiiu on juuri palannut maailmalta Suomeen. Viimeisimmältä reissulta ei vielä löytynyt toivottu sisäinen rauha ja harmonia joten levoton sielu jatkaa etsimistä ja suuntaa seuraavaksi Balille. Bali siintää horisontissa paikkana, jossa taiteilijasielu voisi keskittyä itseensä; joogata, tanssia, laulaa, maalata ja eksyä viidakkoon. Henkinen matka itseen sotii välillä mielitekojen kanssa kun Tiiu tasapainottelee henkisyyden ja materian rajamaastossa ja vanhat epävarmuudet nostavat päätään. Löytyykö sisäinen zen ja sitä kautta onnellisuus jumalten saarelta vai jatkuuko matka yhä uusiin kohteisiin?

AWAY - Bali esittelyjakso katsottavissa tänään Yle Areenassa. Jakso tulee Yle2:lta sunnuntai-iltana 28.10 klo: 21.25.

News / Ajankohtaista

bottom of page