top of page

Alina idässä -sarja alkaa - koko kausi nyt Yle Areenassa!


Kahdeksanosaisessa nuorille naisille suunnatussa matkailusarjassa näyttelijä Alina Tomnikov matkustaa Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Bulgariaan tutustumaan slaavilaisiin juuriinsa. Matkallaan Alina tapaa paikallisia nuoria, jotka kertovat elämästään 2010-luvun Itä-Euroopassa ja avaavat mitä on nykypäivän slaavilaisuus. Alina myös yöpyy paikallisten kodeissa ja pyytää heitä näyttämään omia lempipaikkojaan heidän kotikaupungeissaan.

”Tässä ohjelmassa halutaan tehdä Itä-Euroopassa matkailusta yhtä coolia kuin Balilla surffaamisesta. Tarkoituksenamme on näyttää, että nykypäivän slaavimaat Itä-Euroopassa ovat ihan yhtä trendikkäitä kuin mikä muu tahansa matkakohde”, kiteyttää Tomnikov.

Alina Idässä -sarjassa nähdään myös kuinka jokaisella maalla on omat haasteensa, jotka vaikuttavat paikallisten nuorten päivittäiseen elämään. Valko-Venäjän autoritäärisyys aiheuttaa ahdistusta tulevaisuudesta haaveilevissa nuorissa, Ukrainassa nuoret käyvät Itä-rajalla sotimassa ja yrittävät samaan aikaan poistaa maansa hallinnosta korruptiota ja lisätä tasa-arvoa. Bulgaria puolestaan on ainoa EU-maa, jossa Alina vierailee, mutta maan standardit eivät ole sen mukaiset, vaikka pääkaupunki Sofia onkin yksi matkareitin trendikkäimmistä pääkaupungeista.

Luvassa on siis mielenkiintoisia ja trendikkäitä matkakohteita, mutta suurilta tunteiltakaan ei ohjelmasarjaa katsoessa voi välttyä!

Alina idässä koko kausi Yle Areenassa 15.3 alkaen ja TV2:lla torstaisin klo 21.25.

News / Ajankohtaista

bottom of page