top of page

Aito Medialle uusi kumppani Ranskasta: Lagardère Studios ostaa enemmistön suomalaisesta tuotantoyhti

Ranskalainen Lagardère Studios ostaa enemmistöosuuden Aito Media -tuotantoyhtiöstä. Yritysjärjestelyn kautta yhtiö tulee osaksi yhtä Euroopan suurinta tuotantoyhtiöverkostoa. Kaupan myötä suomalaisille aukeavat yhä paremmat mahdollisuudet viedä suomalaista sisältöä maailmalle.

Johtava itsenäinen tuotantoyhtiö, ranskalainen Lagardère Studios ostaa enemmistöosuuden suomalaisesta Aito Media –tuotantoyhtiöstä. Aito Median perustajat Ilkka Hynninen ja Eero Hietala jäävät yhtiön isoimmiksi henkilöomistajiksi. Yritysjärjestelyn kautta Aito Media liittyy osaksi yhtä Euroopan suurinta tuotantoyhtiöverkostoa, joka on laajentunut viime vuosina voimakkaasti.

Lagardère Studios on alan keskeinen toimija Keski-Euroopassa. Yritysjärjestelyn myötä suomalaisille aukeaa mahdollisuuksia kahteen suuntaan: sen myötä uusia sisältöjä tuodaan Suomeen, ja samalla yhä enenevissä määrin viedään myös suomalaisia sisältöjä maailmalle. Pohjoismaiselle sisällölle on viime aikoina ollut paljon kysyntää Euroopassa.

Olemme hyvin ilahtuneita, että Eero ja Ilkka halusivat tulla joukkoomme. He tuovat Lagardère Studiosiin valtavasti luovaa synergiaa”, sanoo Lagardère Studiosin toimitusjohtaja Christophe Thoral.

Aito Media on profiloitunut viihteeseen ja faktaohjelmiin. Sen tunnettuja faktaohjelmia ovat muun muassa Ville Haapasalon matkailusarjat, Huutokauppakeisari sekä Poliisit-sarja. Tänä syksynä yhtiö tuottaa ohjelmia kuten Järjen Jättiläinen, Gladiaattorit ja Napakymppi.

Tulevaisuudessa haluamme tarjota asiakkaillemme ja suomalaisille katsojille perheviihteen ja faktaohjelmien rinnalla myös suomalaista ja kansainvälistä fiktiota”, Hynninen ja Hietala kertovat.

Lagardère Studios korvaa järjestelyssä kanadalaisen KEW Media -yhtiön.

Teemme entisten kumppaneidemme kanssa edelleen hyvää yhteistyötä myös jatkossa”, Hynninen ja Hietala jatkavat.

Aito Median yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta työpaikkoihin.

Aito Media:

Aito Media Group on yksi Suomen suurimmista tuotantoyhtiöistä, joka tuottaa vuosittain yli 200 tuntia ohjelmistoa kaikille suomalaisille televisiokanaville. Konserniin kuuluvat Aito Median lisksi Aito Tehdas ja Aito&Haapasalo –yhtiöt. Tunnetuimpia yhtiön kehittämiä ja tuottamia faktaohjelmia ovat Poliisit, Ville Haapasalon matkailusarjat ja Huutokauppakeisari. Yhtiön tuottamia viihdeohjelmia ovat esimerkksi Järjen Jättiläinen, Gladiaattorit ja Napakymppi. Yhtiö tuottaa myös fiktiosarjoja sekä dokumentti- ja fiktioelokuvia, kuten EPUT-elokuva.

Lagardère Studios:

Perustettu vuonna 2008, Lagardère Studios on itsenäisen audiovisuaalisen tuotannon johtavia yhtiöitä Ranskassa. Se yhdistää seuraavat Lagardère Group:in audiovisuaaliset toimijat:

- Ranskan TV: 909 Productions, Ango, Carson Prod, DEMD Prod, Electron Libre Productions, Fifty Cats, GMT, !dFictions, Image & Compagnie, Imagissime, Maximal Productions, Merlin Productions ja Réservoir Prod.

- Kansainvälinen TV: Atlantique Productions, De Père en Fils, Kelija, Telmondis, Keewu across Africa ja Grupo Boomerang TV Espanjassa.

- Espanjan TV: Accacias 38, El Secreto Del Puente Viejo, Mar de plastico, La Voz, Los Misterios De Laura ja Top Chef.

- TV Afrikka: C’est la vie, Top radio, Area Daddy ja Popenguine.

- Formaattihankinnat ja jakelu: Lagardère Studios Distribution, Diffa, Editions Musicales François 1er, Telmondis Distribution ja The Box.

- Corporate/digitaalinen: 909 Productions, BLive, LED ja Tempora.prod.

Lagardère Studios on audiovisuaalisen sisältötuotannon, jakelun ja hallinnan avainyhtiöitä Ranskassa. Sen tunnetuimpia ohjelmia Ranskassa ovat mm.: Caïn, Clem, Joséphine Ange Gardien, C dans l’air, Nos Chers Voisins, Jour Polaire, Tandem, Mafiosa, Borgia, Le Grand Show, Pep’s, Mille et une vies, the Monte-Carlo International Circus Festival, Concert pour la Tolérance, Recherche appartement ou maison, the Concert de Paris, In Ze boîte ja Maison à vendre.

News / Ajankohtaista

bottom of page