top of page

FI

Järjen jättiläinen

  JÄRJEN JÄTTILÄINEN   

Järjen Jättiläinen on koko perheen vauhdikas ja jännittävä game show, jossa tutustutaan tarkemmin siihen, mitä on olla fiksu. Ohjelmassa joukko eri tavoin älykkäitä ihmisiä kilpailee nopeutta ja heittäytymistä vaativissa hulvattoman hauskoissa tehtävissä. Kilpailijoillekin yllätyksenä tulevat tehtävät koettelevat heitä kuudessa älykkyyden eri lajissa: musiikillisessa, fyysisessä, sosiaalisessa, loogisessa, visuaalisessa ja kielellisessä älykkyydessä. 


Tässä ohjelmassa nippelitiedolla tai korkeimmalla koulutuksella ei välttämättä pärjää. Parkkipirkko, kotiäiti tai huippukirurgi – kuka vain voi voittaa. Ohjelman jokaisessa jaksossa neljä eritaustaista kilpailijaa mittelee finaalipaikasta studioyleisön edessä. Finaalijaksossa kauden 8 parhaiten menestynyttä kilpailijaa kamppailee Suomen fiksuimman ihmisen tittelistä. Järjen Jättiläinen -ohjelman juontaa Jussi Heikelä.

Ohjelma pohjautuu kanadalaiseen menestysformaattiin, Canada's Smartest Person, joka perustuu teoriaan moniälykkyydestä. Teorian mukaan älyä ei mitata ainoastaan älykkyysosamäärällä tai triviatiedolla. Sen sijaan, että kysymme, kuka on älykäs, kannustaa ohjelma pohtimaan, millä tavoin kukin on älykäs.

Järjen Jättiläinen nähtiin MTV3:lla syksyllä 2017.

bottom of page