top of page

FI

Haapasalo Goes America

  HAAPASALO GOES AMERICA  

VILLE HAAPASALO ANTAA AMERIKALLE MAHDOLLISUUDEN

 

Ville on Suomen kansainvälisesti tunnetuin näyttelijä ja käsittämättömän suosittu itänaapurissa. ”Jenkkilä” ei ole aiemmin Villeä houkutellut, päinvastoin. Hänelle amerikkalaisuus on epäaitoa, teeskentelyä. Nyt yli 20 Venäjän vuoden jälkeen matkamies antaa Amerikalle mahdollisuuden. 8-osaisen ohjelmasarjan ajan Ville etsii kliseiden, myyttien ja tiukassa istuvien yleistysten takaa edes yhtä aitoa ihmistä.

 

Matkareitiksi tutkimusmatkalle amerikkalaisuuden myytteihin ja ytimeen valikoitui pienen pohdinnan jälkeen Historic Route 66, maailman tunnetuin tie. Reitti on jo itsessään legenda, amerikkalaisuutta puhtaimmillaan. Ville ei ole turistiopas joka kiertää ”pakko nähdä” –paikat, ihailee arkkitehtuuria ja pitää monologeja historiasta. Ehei, Villen matkassa maailma avautuu ihmisten kautta.

 

Historic Route 66 on läpileikkaus “jenkkikansasta”. Matkalla Chicagosta Illinois`sta Oklahoman, Texasin ja New Mexicon kautta Kaliforniaan luulisi löytyvän edes yksi ihminen joka voi muuttaa Villen käsityksen jenkeistä. Ville matkaa avoimin mielin ja on valmis rakastumaan Amerikkaan. Hän haastaa itsensä ja Amerikan, on valmis muuttamaan käsitystään. Jos löytyy edes yksi aito ihminen…

 

Sarjan esitettiin Nelosella syksyllä 2014.

bottom of page