FI

ei_haukku_haavaa_tee_kausi_1_ jakso_8_ja

  EI HAUKKU HAAVAA TEE  

”Varo toivomasta anoppisi kuolemaa, hän saattaa ilmestyä takaisin. Koirana.”

Ei Haukku haavaa tee on komedia viisihenkisestä Pitkästen perheestä, johon kuuluu äiti Maria (Pirjo Heikkilä), isä Toni (Jarkko Lahti) sekä lapset Jenni, Janne ja Sofia. Maria tuo kotiin kadulta löytämänsä kulkukoiran. Toni ja lapset rakastuvat koiraan, nimeävät sen Haukuksi ja päättävät pitää koiran. Pian Marialle selviää, että hänen juuri kuollut anoppinsa, Anna (Hannele Lauri), on palannut takaisin Haukun ruumiissa. 

 

Entinen oopperatähti Anna on tullut takaisin, koska hän uskoo, että hänen tehtävänsä maan päällä on vielä kesken: hänen poikansa perhe tarvitsee häntä ja hänen neuvojaan. Viettiensä vietävissä olevaan uroskoiraan vangittu Annan henki koettelee Marian mielenrauhaa ja ainoastaan Maria pystyy näkemään ja kuulemaan kuolleen anoppinsa.


Marian arki on valmiiksi haasteellista, joskaan ei tylsää. Aviomies Toni on startup-yrittäjä, jonka vitsit ovat lähes yhtä huonoja kuin hänen ideansa, perheen kaksoset Jenni ja Janne ovat pahimmassa murrosiässä kapinointeineen ja kinasteluineen, sekä perheen pienimmästä Sofiasta ei voi aina olla varma, onko hän vain ihanan omalaatuinen vai lisäksi vähän hidas.

 

Muiden perheenjäsenten kiintyessä uuteen perheenjäseneen Maria ei ole mielissään. Inkarnaation myötä anoppi-miniä suhde saa uutta potkua, eikä kommelluksilta voida välttyä. Yhdessä vanhat kiistakumppanit joutuvat setvimään perheen ongelmia samalla, kun heidän keskinäinen vanha konfliktinsa luo vauhtia perheen jokapäiväiseen elämään. Miniän ja anopin välinen pyhä sota ei välttämättä katkea edes kuolemaan.

 

Kahdeksanosaisen sarjan on pääkäsikirjoittanut Moskovasta kotoisin olevan ja Suomessa asuvan Elena Tarashchanskayan. Helsingissä talvella 2019 kuvatun koko perheelle suunnatun komedian ohjasivat Lauri Nurkse ja Olli Ilpo Salonen.

 

Päärooleissa: Pirjo Heikkilä, Hannele Lauri, Jarkko Lahti, Kanerva Paunio, Milo Snellman, Julia Shepstone

Ohjaus: Lauri Nurkse, Olli Ilpo Salonen
Pääkäsikirjoittaja: Elena Tarashchanskaya
Käsikirjoittajat: Lauri Nurkse, Pirjo Heikkilä, Riku Suokas

Tuottaja: Laura Ahola

Vastaava tuottaja: Ella Piesala, Eero Hietala, Ilkka Hynninen

 

Ei Haukku haavaa tee julkaistiin Elisa Viihteen Aitiossa keväällä 2020.