top of page

FI

Au_pairit_Irlannissa_Brendan_Duffy_ryhma

  AU PAIRIT IRLANNISSA  

Au pairien kahdeksannella tuotantokaudella suunnataan vehreistä nummista ja jylhistä kallioista tunnettuun myyttiseen Irlantiin. Koko maailmaa kurittavan pandemian vuoksi au pairien matka alkaa kymmenen päivän yhteisellä karanteenilla. Matkaan lähtevät AdaLunaIgi ja Nea.

 

Naantalista kotoisin oleva 20-vuotias keppari-harrastaja Ada on ollut aiemmin paljon rohkeampi ja sanonut asioille enemmän kyllä kuin ei. Viime vuosina Ada on kuitenkin kokenut, että rohkeus on kadonnut jonnekin. Nyt Ada haluaakin saada rohkeutensa takaisin astumalla epämukavuusalueelle ja lähtemällä kohti tuntematonta. Englannin kieli on Adalle haastavaa ja omien sanojensa mukaan samanlaista kuin Kimi Räikkösellä. Saako Ada kehitettyä itsevarmuutta sekä kielitaitoaan?

 

Ronskia huumoria viljelevä ja sanavalmis 18-vuotias Luna on kotoisin Hämeenlinnasta. Äitinsä kanssa asusteleva nuori neito ei tällä kertaa päässyt opiskelemaan oikikseen, minkä vuoksi hän aikoo pitää välivuoden. Lunan ystävät uskovat, että hän tulee pärjäämään Irlannissa, eikä ainakaan jää juomisessa paikallisille kakkoseksi. Ison persoonan omaava nuori nainen lähtee Irlantiin kokeilemaan siipiään ja ottamaan askeleen kohti itsenäistä elämää. Auttaako välimatka äidistä ja matkustaminen toiseen maahan Lunaa itsenäistymään?

 

Alun perin Puolasta 6-vuotiaana Suomen Turkuun muuttanut 19-vuotias Ignacy, eli ”Igi” asuu tällä hetkellä vanhempiensa kanssa Maskussa. Räiskyväksi persoonaksi itseään kuvaileva nuorimies tekee töitä Turun sirkuksessa, mutta koronapandemian vuoksi työt ovat vähentyneet. Igi toivookin löytävänsä reissusta erilaista inspiraatiota tai kokonaan uuden suunnan elämälleen. Suomeen Igiä jää kaipaamaan tyttöystävä Sofia. Millaista inspiraatiota Igi Irlannista löytää?

 

Espoolainen, kuvausten alkaessa 18-vuotias, ja matkan aikana 19 vuotta täyttävä Nea rakastaa salilla käymistä ja bilettämistä. Nea toivookin näkevänsä Dublinin yöelämää ja pakkaa mukaansa parhaimmat bilevaatteet. Nea ei kutsu itseään erityisen lapsirakkaaksi ja etenkin pienet lapset saattavat ärsyttää Neaa. Temperamenttinen ja kavereitaan puolustava neitokainen saattaa välillä ajautua sanaharkkaan muiden kanssa. Oman tulevaisuuden pohtimisen Nea kokee ahdistavaksi, eikä hän vielä tiedä, mitä hän elämältään haluaa. Nea toivookin, että au pairiksi lähteminen auttaisi häntä jäsentämään tulevaisuuden suunnitelmiaan. Onnistuuko Nea löytämään suuntaa elämälleen? Entä muuttuuko Nean mielipide lasten suhteen? 

Au pairit Irlannissa kaikki jaksot katsottavissa nyt Yle Areenassa

Ohjelman nettisivut löydät täältä

bottom of page