FI

  ALINA IDÄSSÄ 2  

Uudella Alina idässä 2 –sarjan kaudella näyttelijä Alina Tomnikov tutustuu itäeurooppalaisiin kaupunkeihin yhdessä kuvaajamiehensä Lauri Laukkasen kanssa. Pariskunnan matka alkaa Varsovasta ja päättyy monen mutkan kautta Pietariin.  

Alina ja Lauri ovat asuneet ikänsä Suomessa, mutta heillä molemmilla on slaavilaiset sukujuuret. Tällä matkalla he ottavat selvää, millaista kaltaistensa kolmekymppisten elämä on Itä-Euroopassa ja mistä heidän arkensa koostuu.

Alina ja Lauri reissaavat rinkat selässä paikkakunnalta toiseen. He tapaavat paikallisia nuoria aikuisia ja keskustelevat tämän hetken polttavista aiheista: pakolaisuudesta, rasismista, feminismistä, oikeistopopulismin noususta ja ympäristöasioista. He myös kuulevat kuinka omaa unelmaelämää rakennetaan Itä-Euroopassa ja näkevät paikallisten hipstereiden suosimia kahviloita, nähtävyyksiä, puistoja, toreja ja festareita. Mieleenpainuvien kohtaamisten lisäksi Alina ja Lauri vievät toisiaan yllätyksenä paikkoihin, joihin kuvittelevat toisen reagoivat vahvasti.

Sarja seuraa läheltä myös Alinan ja Laurin parisuhdetta. Kyseessä on pariskunnan ensimmäinen yhteinen pitkä matka, ja reppureissut sujuvat harvoin kommelluksitta. Vastoinkäymisiltä ei vältytä tälläkään kuukauden mittaisella seikkailulla. Kamera paljastaa, miten he kohtaavat yllättävät ongelmat, ja pääseekö pariskunta niistä ehjänä eteenpäin.

Alina idässä 2 -sarjassa on 8 jaksoa, joissa tutustutaan muuan muassa Varsovaan, Krakovaan, Modliniin, Oswiecimiin (Auschwitz), Ljublijanaan, Tolminiin, Piraniin, Prahaan, Moravian viinialueeseen ja Pietariin.

Alina idässä 2 kaikki jaksot katsottavissa Yle Areenassa.

Alinan ja Laurin matkaa voi seurata myös somessa. Sarjan tileillä reissaajat syventävät kokemuksiaan ja Lauri julkaisee ansiokkaat matkakuvansa.

Seuraa somessa:

IG @alinatomnikov @yleareena

Youtube: Alina Tomnikov

FB @alinatomnikov @yleareena

Aito Media

Helsinki
Hämeentie 157, 4. krs,
00560 Helsinki

Finland

 

Tampere

Technopolis
Kalevantie 2
33100 Tampere

Finland

© 2020 Aito Media Group & cAPS LOCK HELSINKI