Suomen huutokauppakeisari, 2. tuotantokausi

Suomen huutokauppakeisari

Suomen huutokauppakeisari on täällä taas
– entistä ehomman tiimin kera

Katsojien suureksi suosikiksi noussut Suomen huutokauppakeisari palaa ruutuun uusin jaksoin. Tällä kaudella Palsanmäkien tiimissä on uusi jäsen, Akin oppityttö Kirsi, joka tekee ostoja pääkaupunkiseudulla.

Suomen huutokauppakeisari -ohjelmassa seurataan tuttuun tapaan Aki ja Heli Palsanmäen pyörittämän huutokaupan arkea. Joka viikko Palsanmäet etsivät myyntiin kiinnostavia esineitä ja käyvät tiukkoja hintaneuvotteluja niiden omistajien kanssa. Perjantaisin viikon varrella ostetut esineet myydään Akin meklaamassa huutokaupassa. Ilman pohjahintaa, voitolla tai tappiolla. Siinä onkin Akin ja Helin mukaan koko jutun suola – koskaan ei tiedä, milllaisia aarteita kauppareissuilla tulee eteen ja millaista kiinnostusta ne herättävät huutajissa. Bisnes on yhtä arvaamatonta ja vaihtelevaa kuin Akin huumorikin.

Palsanmäkien itseoppinut apumies Markku tekee tänäkin vuonna parhaansa, jotta esineet olisivat huutokaupassa parhaassa mahdollisessa myyntikunnossa. Markku järjestää Akille myös yllätyksiä, niin positiivisia kuin negatiivisiakin, harva se viikko. Pääsääntöisesti miesten naljailu ja vedonlyönnit päättyvät kuitenkin sopuisasti.

Uutena jäsenenä Palsanmäkien tiimissä on Kirsi, joka tekee Akin ja Helin valtuuttamana ostoja pääkaupunkiseudulla. Kirsi on käsityöläinen, joka jakaa Akin ja Helin innostuksen vanhoihin esineisiin.
- Käsityöläisenä olen kiinnostunut erilaisista materiaaleista ja käsityötekniikoista. Vanhat tavarat heräävät ihan uudella tapaa henkiin, kun miettii, kuinka esine on joskus valmistettu ja mihin tarkoitukseen, kertoo Kirsi.
Kirsi on kiinnostunut myös visuaalisista taiteista: arkkitehtuurista, muotoilusta, graafisesta suunnittelusta ja nykytaiteista. Kirsin lempisuuntauksia ovat art deco, funkkis, modernismi ja Bauhaus.
- Yksi haaveistani olisi joskus eläkepäivillä pyörittää vanhan tavaran kauppaa, jossa myydään design-klassikoita.
Palsanmäkien Huutokaupassa design-klassikot eivät ole jokapäiväistä herkkua, mutta tulevalle kauppiaalle Akin vinkit on kullanarvoisia.
- Akin tietämys vanhan tavaran liikkumisesta sekä kauppahinnoista on laajaa. Olen saanut häneltä hyvä vinkkejä siitä, kuinka vanhojen tavaroiden arvoa määritellään ja mikä tavara maalaishuutokaupassa käy kaupaksi, sanoo Kirsi.